Családi sportnapok Nyírturán

Rendszeres sportolásra, mozgásra várja és hívja a nyírturaiakat a Nyírturai Futball Klub. A Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett pályázati programra eredményesen pályázott Klub mindenki számára elérhető, vidám sportvetélkedőket, versenyeket és kísérő rendezvényeket hirdet meg nem csak a fiataloknak, hanem a család minden tagjának. Erre ösztönzi a Klub elnöke Mikó Gábor a nyírturaiakat, akit a részletekről kérdeztünk.

Mikor indul a program, mivel várják a különböző korosztályokat, s mire számíthatnak a nyírturaiak a következő hetekben?

Mikó Gábor- A Nyírturai Futball Klub elkötelezett nemcsak a labdarúgás mellett, hanem vallja, hogy szükség van az emberek szabadidejében történő egészséges sportolás lehetőségének megteremtéséhez. Ehhez sikerült olyan lehetőséget szereznünk, ami minden nyírturainak szerintünk tetszeni fog.
A rendezvény most nem egyszeri, hanem összesen 8 alkalomból áll. Minden hétvégére tervezünk valamilyen aktivitást. Lesz ping pong verseny, focibajnokság, utcai futóverseny, kosármeccs, akadálypályás futás.

- A fiatalokat mivel várják?

- Elsősorban a futball bajnokságra élesítünk, az utcák bajnoksága szerintem - mint minden évben - idén is nagyon népszerű lesz. Húsvét körül nyuszifutást tartunk két kategóriában. A kicsiknek falufélmaratont, a nagyoknak és a sportosoknak falumaratont rendezünk. A táncolva sportolókra is gondoltunk, nekik családi zumbát és aerobicot szervezünk. A programsorozat végén pedig kerékpártúrára hívunk mindenkit, szeretnénk elkerekezni a tokaji hegyekbe, megnézni az óvárost, egyszóval minden programunkra úgy készülünk, hogy családi esemény is lehessen.

- Ez mind nagyon szép és izgalmas, de tudjuk, hogy a sportegyesületek nem dúskálnak a javakban, hogy ilyen terveket megvalósítsanak.

- Igen, manapság nekünk is fontos, hogy bevételeinket jól felhasználjuk, szigorú gazdálkodás jellemezi a klubot. Ez a programsorozat a Sportoló Nemzet országos program keretében valósul meg, melyet a Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogat. Persze nem szabad megfeledkeznem azokról sem, akik még támogatóink: Nyírtura Község Önkormányzata, a Nyírtura Invest Kft, aki a fő támogatónk. A klubot támogató önkéntesek a rendezvény szervezésében, a programok komfortossá tételében vesznek majd részt. Két partnert is találtunk a programokhoz, akik aktívan segítenek minket, ez a Nyírturai Zumba Csoport és az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület lesz.

Sportoló Nemzet- Ön szerint azok, akik nem tudnak mozogni, vagy azt gondolják magukról, hogy nem olyan ügyesek, hogy például kosárlabda bajnokságon vegyenek részt, nekik mit ajánlanak?

- Rájuk is gondoltunk. Minden rendezvény mellett kísérő tevékenységet szervezünk. Például az ovisoknak kreatív műhelyt állítunk fel, a nagyobbaknak és az idősebbeknek egészségfejlesztő mentálhigiénikus fog életvezetési tancsáokkal szolgálni, de a bemelegítéseket a versenyek és a futóversenyek előtt mozgásterapeuta segíti, irányítja.

- Úgy gondolom, hogy egy ilyen kis falu életében, mint Nyírtura, ez mégiscsak egy nagy esemény lesz! Hol is lesz ez pontosan?

- Így van! Ezért is készülünk rá minden klubtagunkkal, de segítenek minket szurkolóink, barátaink. A "bázis" az Általános Iskola és környéke lesz, de érdemes figyelemmel kísérni a község honlapját és a kábel tévén futó információkat a rendezvényekkel kapcsolatban. Egyben arra bíztatok minden nyírturait, hogy jöjjön el, érezze jól magát velünk, mozogjon, sportoljon!

-S. László-

 

 

 

 Támogatóink:

Támogatóink

Joomla templates by a4joomla