Koronavírus tájékoztató - 2020.03.16.

TISZTELT NYÍRTURAI LAKOSSÁG!

 

A koronavírus járvány új szakaszába lépett!

Várhatóan egyre több, már Magyarországon szerzett megbetegedés derül ki.

Bárkitől el lehet kapni a betegséget, NEM számít hogy az alábbi körülmények NEM állnak fenn:

  • külföldön járt
  • volt kapcsolatban koronavírus miatt megfigyelt, vagy kezelt személlyel
  • lázas, köhög, náthás

Tehát egészségesnek látszó rokon, barát, családtag, munkatárs is MEGFERTŐZHET bennünket, és mi is tovább adhatjuk a vírust, tudomásunkon, akaratunkon kívül!!

Ezért BE KELL TARTANI AZ OTTHON MARADÁST!

Csak munkába, gyors bevásárlásra, patikába szabad elmenni otthonról!

A 60 éven felüliek, és a krónikus betegek számára még ezek sem javasoltak, kérjék a család, a házi segítség nyújtó és az önkormányzat segítségét!

A fertőzés elkapása szempontjából leginkább veszélyes helyek: MINDEN EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNY !!  A HÁZIORVOSI RENDELŐ IS!!

Minden tájékoztatás, és kérés ellenére a hétfői napon 50-nél is többen jöttek el a rendelőbe. Sokan teljesen indokolatlanul, gyógyszer felírás, enyhe panaszok miatt.

Feleslegesen veszélyeztetve ezzel a saját, a többi beteg, és a rendelő dolgozóinak egészségét!

Kérem ismét elolvasni a korábbi felhívást, és figyelni a híradókat, és BETARTANI A HATÓSÁGOK UTASÍTÁSAIT!! ( Nem kérések, mindenkire kötelező rendelkezések!)

Tehát:

  • AKUT BETEGSÉG: LÁZ, KÖHÖGÉS, NÁTHÁS PANASZ, HÁNYÁS, HASMENÉS esetén, csak az orvossal történt előzetes telefonos megbeszélés esetén, általa adott időpontban szabad eljönni a rendelőbe!!
  • Enyhe panasz miatt, ha nincs szükség táppénzre, ne hívjanak bennünket, néhány napig enyhítsék a tüneteket vény nélküli szerekkel!
  • A koronavírus miatti félelem nem teszi lehetővé, hogy táppénzen tartsunk egészséges embereket!
  • A kórházak, szakrendelők csak ügyeleti, sürgősségi ellátást végeznek. Minden előjegyzett szakorvosi vizsgálat, kontroll, kivizsgálás, műtét halasztásra kerül a járvány lezajlása utánra! Tüdőszűrő, mammográfia, ultrahang is csak  sürgős, akut esetben végezhető.

A FENTIEK BE NEM TARTÁSA NAGY MÉRTÉKBEN FELGYORSÍTJA A JÁRVÁNY TERJEDÉSÉT, ODA VEZET, HOGY 1-2 HÉTEN BELÜL RENGETEG BETEG LESZ, AKIKET NEM LESZ AKI ELLÁSON, MERT AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK A KÓRHÁZAKBAN, ÉS HÁZIORVOSI RENDELŐKBEN A FERTŐZÉS MIATT KIESNEK A MUNKÁBÓL, NEM LESZ AKI A HELYÜKBE LÉPJEN!

 

Nyírtura, 2020.03.16.
Dr. Márton Éva
háziorvos

Joomla templates by a4joomla