Ebzárlat, legeltetési titalom

FELHÍVÁS



Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye egész területén 2024. február 24-25. között a veszettség magas kockázata miatt.

Az érintett térségben, ami településünket is érinti, ebzárlat és legeltetési tilalom lépett életbe.

A csalétek kerek, vagy szögletes alakú, barna/barnászöld színű, az ember számára kellemetlen szagú, belsejében műanyag buborékcsomagolásban található a vakcina. Ha a vakcina az ember szájába, orrába, szemébe, vagy megsértett bőrére kerül, haladéktalanul orvoshoz kell fordulni. Amennyiben a vakcina kézre vagy más fedetlen testrészre kerül, az érintett területet azonnal le kell mosni szappannal és vízzel!

A tavaszi immunizálást megelőző, rendhagyó intézkedés célja a járványügyi helyzet javítása, a betegség szomszédos területekről történő újbóli behurcolásának megakadályozása, a háziállatok védelme és természetesen az emberi megbetegedések megelőzése.

A fentiek alapján kérjük a Lakosságot, hogy fokozottan figyeljenek arra, hogy az ebeket megkötve vagy zárva kell tartani és csak pórázon szabad közterületre vinni!

Együttműködésüket köszönjük!

 

 

dr. Demeter Gabriella
jegyző

 

Joomla templates by a4joomla