Szociális földprogram Nyírturán - 2012

Szociális Földprogram 2012Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdetett szociális földprogramok megvalósításának támogatására.
A munkanélküliség kezelését, a foglalkoztatás elősegítését, a hátrányokkal sújtott társadalmi csoportok foglalkoztatását célozza meg a program, amelyre Önkormányzatunk pályázatot nyújtott be és támogatásra került.
A pályázatunkban az A komponenst céloztuk meg, amelyben olyan feladatot vállaltunk, hogy növénytermesztési és állattartási tevékenységünkkel a közétkeztetést végző konyhát lássuk el alapanyaggal, csökkentve ezzel a közétkeztetést igénybe vevők és az Önkormányzat nyersanyagvásárlásra fordított terheket.

A program sikeresen elindult, a foglalkoztatásba bevont 15 fő a fóliasátorban és az Önkormányzat tulajdonában lévő földeket művelik. Jó gazdaként Héjja János vezetésével paradicsomot, paprikát, káposzát, karalábét, salátát, zellert nevelnek, illetve anyakocák beszerzésével kisebb malacfarmot hoztunk létre a megszületett kismalacokkal, akik hízókká fejlődve húsukat a közétkeztetést végző konyha fogja felhasználni.

A napi rendszeres elfoglaltásogot a nyírturai közfoglalkoztatottlakosok végzik, helyben dolgoznak, értéket teremtenek. Munkájukkal segítik az Önkormányzat takarékos gazdálkodás törekvéseit. A foglalkoztatottak bérét a Munkaügyi Központ külön pályázatában nyertük el, így ennek költsége sem terheli a települést.


A program folytatására számítunk 2013-ban, melyre pályázatot nyújtottunk be, várjuk az eredményét. Abban bízunk, hogy a pályázat támogatása eredményeképpen folytathatjuk az eddig kiépített infrastruktúrával a munkát, a termelést, s sikeresen foglalkoztathatunk tovább nyírturai közfoglalkoztatottakat.

További képek Nyírtura facebook oldalán IDE kattintva érhető el. 

Joomla templates by a4joomla