Arany fokozatú elismerés a Nyírturai Polgárőr Egyesület elnökének

A polgárőr mozgalomban huzamosabb idő óta tevékenykedő, kiemelkedő eredményeket elérő polgárőrök, a pártoló tagok, valamint polgárőr egyesületek munkájának erkölcsi elismerésére az Országos Polgárőr Szövetség arany, ezüst és bronz fokozatú érdemkeresztet adományoz – a hozzátartozó oklevéllel együtt.

A hétvégén Komlón megrendezett XXI. Országos Polgárőr Nap nem csupán remek színtere volt a magyarországi polgárőr egyesületek találkozójának, de a rendezvény keretein belül átadott elismerések így még kiemeltebb figyelmet kaptak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vonatkozása is volt a június 20-i eseménynek, a Nyírturai Polgárőr Egyesület elnöke, Tóth Csaba a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vette át az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől, Túrós Andrástól.

2004. május 6-án Nyírturán megalakult a Nyírturai Polgárőr Egyesület. A közgyűlés az egyesület vezető tagjának választotta Tóth Csaba Urat. Először 2010-ben választották meg elnöknek, majd 2013-ban már újraválasztott elnök lett. Mára már újraválasztott elnökként, 11 év elteltével is ugyanolyan lelkesedéssel, áldozatos munkával látja el a polgárőrség vezetésével járó mindennapos teendőket.

Ezt az áldozatos munkát ismerte el 2015. június 20-án Komlón, az Országos Polgárőr Napon a szakma a Polgárőr Érdemkereszt átadásával. Tóth Csaba, a Nyírturai Polgárőr Egyesület vezetője a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vette át ezen a júniusi hétvégén.

Az arany fokozatú érdemkereszt annak a polgárőr vezetőnek adományozható, aki a polgárőr mozgalom érdekében legalább 10 éve kiemelkedő tevékenységet végez és munkájával jelentős mértékben hozzájárul a település közbiztonságának javításához, a polgárőr mozgalom társadalmi elismeréséhez, aki a szolgálatban önfeláldozó magatartásával nagymértékben hozzájárul káresemény, bűncselekmény megelőzéséhez, aki az adott település közbiztonságának érdekében kiemelkedő tevékenységet végez.

Ezúton kívánunk Elnök Úrnak kitartást további áldozatos munkájához!

 

Joomla templates by a4joomla