Hozok-viszek

Régi tervünk valósult meg, amikor az egyházközségünk ingatlanát, a régi műköves telket karitász célra hasznosítjuk. Már szinte az első pillanatban, mikor kigondoltuk és kimondtuk, jöttek a felajánlások, s jöttek a ruhák és játékok a Karitász raktárunkba. Köszönjük!

 

Amikor néhány önkéntessel ez év augusztusában megalakítottuk a Magyar Katolikus Karitász helyi csoportját, akkor jelöltük ki céljainkat. Ezzel az ország legnagyobb segélyszervezetek egyikének a munkájába, vérkeringésébe kapcsolódtunk be. Ne felejtsük el, hogy pl. legutóbb a migráns-áradat érkezésekor a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet mellett a mi karitászunk volt jelen a határokon. Ez a szervezet 2016-ban ünnepli megalapításának 85. és újjáalakulásának 25. évfordulóját.

 

Itt Nyírturán egy olyan raktárat alakítottunk ki a Karitász-udvarunk épületében (Rákóczi u. 39.), ahová tisztára mosott ruhaneműeket és játékokat várunk, s természetesen vinni is lehet belőlük, az adományokat pedig várjuk és elfogadjuk. Célunk és feladatunk az országos szervezettel közös: „… a szegények, rászorulók és bajbajutottak megsegítése. Ezt tartsuk mindig szem előtt. A helyes és eredményes segítéshez három dolog szükséges: szeretet, szaktudás, szervezettség” (www.karitasz.hu).  Munkánkhoz már több önkéntes csatlakozott, hála Istennek, és köszönjük. Sokan hoztak ruhát, sőt még gyermekjátékot is. A karitásznak helyet adó épületet pedig folyamatosan fejleszteni kívánjuk.

 

Mikor lehet hozni vagy vinni az adományokat? Hétköznapokon hétfőn és pénteken délelőtt 9 és 11 óra között várják a nyírturaiakat és a környékbelieket az önkénteseink, de a parókussal és egyháztanácstagjainkkal is lehet egyeztetni egyéni időpontot. 

 

Szabados Viktor, parókus
Kerekes András, csoportvezető

 

 

Joomla templates by a4joomla