Új lehetőségek a hulladékgyűjtésben!

Új lehetőségek a hulladékgyűjtésben!

 

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. január 1. napjával módosult a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet.

 

A módosítás lényege, hogy

1)      bármely természetes személy ingatlanhasználó jogosult arra, hogy lecserélje a hulladékgyűjtő edényét, a jelenlegi 120 l-es helyett 80 literes mértékűre, és ennek megtörténtét követően kérje a közszolgáltatót, hogy a változást számlázási rendszerén vezesse át.

 

2)      Az egyedül élő természetes személyek beszerezhetik és használhatják a 60 literes gyűjtőedényt, amennyiben rendelkeznek az egyedül élésüket bizonyító önkormányzati igazolással.

Az önkormányzati igazolás kiadásának menete: az eljárás kérelemre indul, amit a Közös Önkormányzati Hivatalhoz kell benyújtani. Az önkormányzat a kérelemben foglaltakat környezettanulmány készítésével ellenőrzi, aminek pozitív eredménye alapján kiadja az igazolást.

 

Amennyiben az ingatlanhasználó élni kíván a kisebb űrtartalmú edénnyel:

 

a)      saját magának kell beszerezni a gyűjtőedényt,

b)      be kell szereznie a 60 literes gyűjtőedény esetében az önkormányzati igazolást,

c)      a közszolgáltató felé írásban be kell jelentenie az általa használt gyűjtőedény változását, és igazolni szükséges a jogosultságot az edény megvásárlásáról saját névre szóló számlával vagy az edény helyszíni bemutatásával, emellett a 60 literes gyűjtőedény esetben az eredeti önkormányzati igazolással.

 

Nyírtura, 2016. 01. 05.

 

Dr. Demeter Gabriella

     jegyző

Joomla templates by a4joomla