01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg

Választási szervek

Választási iroda vezetőjének neve: Dr. Demeter Gabriella

Választási iroda cím: 4532 Nyírtura, Arany János u. 14.

Választási információs szolgáltatásának elérhetőségei: 4532 Nyírtura, Arany János u. 14.

Választási iroda vezetőjének elérhetősége: tel.: 42/531-010

 

Nyírtura Község Helyi Választási Bizottsága tagjai:

HVB elnöke:
Forgács Andrásné
HVB elnökhelyettes:
Maczaliné Gyapka Andrea
HVB tag:
Asztalos Lászlóné
HVB póttagok:
Jeddi Béla    
Szabó Zsolt

 


A Helyi Választási Bizottság elérhetőségei:
Tel.: +3642 531 010
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

ESZI Intézmény fotók

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idősek Otthona

Nyírtura-Sényő Szociális Szolgáltató Központ, Nyírtura, Rákóczi utca 58.

Intézmény vezető: Vass Edit.

 

Az épület Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében, Nyírturán, a Rákóczi utca 58-szám alatt található, egy csendes zsákutcában, ahol átmenő forgalom nincs.

24 órás szolgáltatás keretében, két műszakos munkarendben gondoskodunk a napi működési feladatokról.

Intézményünk elsődleges célja, hogy biztosítsa azoknak az idős embereknek az ellátását, akik koruk, egészségi állapotuk, és/vagy szociális helyzetük miatt személyes gondoskodást nyújtó, bentlakásos ápolást, gondozást igényelnek.

Elsősorban a helyben lakó időskorúak kapnak elhelyezést nálunk, de igyekszünk elhelyezni a más településről érkezőket is, ellátási területünk kiterjed a megye minden településére, és a megyén kívülre is.

Az intézmény 28 személy teljes körű ellátásáról, ápolásáról gondoskodik, emellett biztosítja a kornak, egészségi állapotnak megfelelő fizikai, egészségügyi ellátást, mentális gondozást.

Mentálhigiénés ellátás keretében biztosítjuk az egyéni fejlesztési tervekre alapozott bánásmódot, a családi kapcsolatok fenntartásának feltételeit, hitélet gyakorlásának feltételeit, intézményen belüli társas kapcsolatok működését.

Munkatársunk szervezi a szabadidő hasznos és kulturált eltöltését, továbbá szellemi és szórakoztató programokat, konfliktus helyzetek megelőzése érdekében az egyéni és csoportos megbeszéléseket.

Az egészségügyi ellátás rendszeres orvosi vizsgálatot, ápolás-gondozást, szükség szerinti kórházi ellátást, rendeletben meghatározott gyógyszerellátást, gyógyászati segédeszközök biztosítását jelenti.

A megfelelő orvosi ellátásról heti 4 órában Dr. Márton Éva szerződött háziorvos gondoskodik. A háziorvosi vizitek teljes körű vizsgálatot biztosítanak a lakók részére, egyedi igényeket a háziorvosi rendelőben is lehet érvényesíteni.

A szakrendelésekre elkísérjük az itt élőket, erre külön biztosítunk személyzetet.

Étkeztetés: Napi 5-szöri étkezés, az ételkínálat házias, változatos és bőséges. Szükség szerint a diétás étkeztetés is megoldott. Mellé kiegészítő táplálásként ingyenesen lehetőség van MediDrink tápszereket igényelni.

Lakószobák: Összesen 14 szobával rendelkezünk. A szobák nővérhívóval vannak ellátva, a jelzések a nővérszobába futnak be. A szobák kétszemélyesek,  két szoba között egy fürdőszoba és egy közlekedő található konyharésszel és hűtővel. 2 mozgáskorlátozott szobában, 4 főt tudunk elhelyezni-.

Minden szobában található éjjeliszekrény, tv, karosszék, kisasztal, ruhásszekrény. 

Folyamatos a fűtés és melegvíz-szolgáltatás, biztosítjuk a személyi és környezeti higiénét. Gondot fordítunk a szolgáltatást igénybe vevők személyes tulajdonának védelmére, érték és vagyontárgyainak megőrzésére.

Foglalkozások: Tágas nappaliban tartjuk a napi foglalkozásokat és ünnepségeket. Szabadidős tevékenységeink közé tartoznak a nyári időszakban, szalonnasütés, bográcsozás, séta a településen. Első és hátsó teraszaink kiválóan alkalmasak pihenésre és foglalkozások tartására.

 

Az intézmény rendelkezik mosókonyhával, a ruházatot, textíliát helyben tisztítjuk és fertőtlenítjük.

Gyógyszerellátás: A helyi gyógyszertárból történik, a havi és napi gyógyszerrendelésről az intézmény gondoskodik.

Biztosított intézményünkben az ortopédiai vagy rehabilitációs szakrendelést az ellátottak számára.

A MEDIQ Direkt Kft vállalja az intézmény betegeinek sebészeti szakterülettel összefüggő ellátását.

A sebészeti szakorvos gyógyító-megelőző alapellátást végez, NEAK által nem finanszírozott formában, havonta egy alkalommal, de akár többször is, készenléti jelleggel. Ellátja az intézményből hozzá forduló személyeket, ha ellátatlanságuk az egészséget károsító, vagy a gyógyulást lassító állapotromláshoz vezetne, illetve ha a háziorvos kérésére a szakorvos bevonása növelné az ellátás biztonságát. A szolgáltató maga gondoskodik az eszközökről. Kiváló minőségű termékeket, és betegközpontú szaktanácsadást biztosít.

Fontosnak tartjuk, hogy az intézményünk családias környezetet és légkört sugározzon. A személy méltóságának tiszteletén alapuló fizikai, pszichikai, érzelmi, szociális és spirituális gondoskodást biztosítunk a ránk bízottak számára, az állapotukban elérhető legjobb életminőség érdekében. 

Segítjük őket, hogy életüknek értelmet találjanak, megőrizhessék életterüket, ápolhassák emberi kapcsolataikat.

Az intézményi jogviszonyt az intézményvezető és az ellátott külön írásos megállapodásban hozza létre.

A szolgáltatásainak igénybevételére irányuló kérelmet az intézmény vezetője, vagy az általa megbízott személy felé az alábbi elérhetőségeken lehet kezdeményezni.

 

Elérhetőségeink:

Telephelyvezető: Ballai Erika 30/377-4147

Intézményvezető: 42/531-013

Bentlakás: 06-70/601-0856

Fenntartó: 06-70/701-3280

email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

          Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Időpontváltozás - Gyógynövény ismereti és Alkalmazási előadás

 

A Gyógynövényismereti és alkalmazási előadás betegség miatt elmarad!

Jövő héten október 28-án 17:30 órától kezdjük az IKSZT. termében.

 

 

Településmérés

Nyírtura település mérési és kitűzési feladatainak ellátása

 

2020.12.31-től 2023.12.31-ig terjedő időtartamban Nyírtura település mérési és kitűzési feladatainak ellátásában részt vesz
Mikó Gábor egyéni vállalkozó (4532 Nyírtura, Temető u. 6.) Leica iCON GPS70 UHF Netrover csomag típusú mérő eszközzel.

 

Közszolgáltatók

Víz-, szennyvíz szolgáltatás

NYÍRSÉGVÍZ Zrt.
Címe: Nyíregyháza, Vay Ádám krt.4 -6. sz. Univerzum Üzletház Keleti torony 3/303.
Tel.: (+36)42/523-600
Web: www.nyirsegviz.hu

 

Villamos energiaszolgáltatás

E.ON Energiakereskedelmi Kft.
Címe: Nyíregyháza, Nagy Imre tér 1.
Tel.: (+36)52/512-400, (+36)20/30/70/459-9600
Web: www.eon.hu

 

Gázszolgáltatás

NKM Földgázelosztó Zrt.
Címe: Nyíregyháza, Debreceni u. 102.
Tel.: (+36)80/180-380
Web: www.nkmgazhalozat.hu

 

Hulladékszállítás

Térségi Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft.
Címe: Nyíregyháza, Bokréta u. 22.
Tel.: (+36)42/508-371
Web: www.thgkft.hu

 

Kéményseprés

Nyíregyházi Kéményseprő Ipari Kft.
Címe: Nyíregyháza, Bujtos u.36.
Tel.: (+36)42/411-515
Web: kemenyseproipari.hu

 

Temetkezés

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft.
Címe: Nyíregyháza, Pazonyi tér 5.
Tel.: (+36)42/408-414, (+36)42/408-435
Web: www.nyiregyhazitemetok.hu

 

Távközlés

Magyar Telekom Nyrt.
Tel.: 1414
Web: telekom.hu

Fiberwave Bt.
Tel.: (+36) 80 / 804-040, (+36) 42 / 220-230
Web: www.fiberwave.hu

Giganet Internet Szolgáltató Kft.
Tel.: (+36) 80 / 512-000
Web: www.giganet.hu

E-ügyintézés

 

Friss információ sertéstartók részére

Ezúton szeretnénk értesíteni a sertéstartókat a legújabb változásokról.

Bővebb információért ide kattintva talál.

Testvértelepülés

Testvértelepülésünk a romániai

Törökszákos - Ötvösd

 

 

Régi nagy álmunk vált valóra 2017. évben: sikerült testvértelepülési kapcsolatot kialakítani a romániai Törökszákos településsel. A törökszákosi önkormányzathoz tartozik a színtiszta magyar lakossággal rendelkező falu, Ötvösd. Velük fűztük szorosabbra a kapcsolatot.

 

 

 

Már télvíz idején megkezdődött mindkét oldalról a szervezőmunka, aminek az eredménye egy június végi kiutazás  lett, ahol személyesen is megismerkedtünk az Önkormányzat vezetőivel, Koller Gabriel Polgármester Úrral, Patik  Izabella ötvösdi magyar tanácsossal, a hivatal dolgozóival, és a falu lakosságával. Ezen az első találkozón  megegyeztünk abban, hogy közös rendezvényekkel töltjük ki az újonnan kialakított kapcsolatot. Szeptember  végén egy 17 főből álló ötvösdi delegáció látogatott el hozzánk Patik Izabella vezetésével. Házi készítésű, helyi  finomságokkal fogadtuk vendégeinket, (pálinka) majd az Őszi Kavalkád rendezvényre kísértük el őket. Nagy  izgalommal és jókedvvel nézték végig az idősek klubja előadását, majd az ezután következő Irigy Hónaljmirigy  szórakoztató műsorát. Az ötvösdi delegáció közül hárman is beneveztek a süti sütő versenyre, ahol mindhárman,  névszerintBenák Ilona, Mitroi Edit és Bálint Katalin is különdíjban részesültek. A délutánba nyúló rendezvény  végeztével az estét közös kikapcsolódással zártuk a nyírpazonyi fogadóban, ahol Mikó Gábor Polgármester úr  ünnepélyesen is köszöntötte, üdvözölte vendégeinket, majd Kulcsár Ilona és Patik Izabella ötvösdi lakosok átadták  nekünk szánt ajándékaikat. A színvonalas vacsora mellett élőzenével is kedveskedtünk vendégeinknek, melynek  hatására a táncparkett teljesen megtelt. Másnap a delegáció megnézte községünk fontosabb intézményeit. A  szépen berendezett és felszerelt tagintézményeink teljesen lenyűgözték az ötvösdieket. Ezután a nemrég felújított idősek otthonába látogattunk el, ahol a vezetők kávéval és üdítővel látták vendégül őket. Az utolsó állomás a polgármesteri hivatal volt. Búcsúzás előtt szebbnél szebb ajándékkal kedveskedtünk idelátogatott vendégeinknek. Összesen 10 doboz és két nagy táska adományokból összegyűjtött plüss macikat, játékokat és könyveket adtunk át, amit az ötvösdi óvodának is iskolának szántunk. Mindezek mellett, a Nyírturai Polgármesteri Hivatal jóvoltából a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával egy új vetítővel, vetítővászonnal és hangfalakkal leptük meg őket. Barátaink beszámolója szerint hétfő reggel nagy meglepetés fogadta az ötvösdi gyerekeket, mivel nagyon sok új játékot és könyveket találtak az osztálytermükben. Testvértelepülésünk a romániai Törökszákos - Ötvösd A nálunk tett látogatásuk lendületet és erőt adott az ötvösdi lakosoknak. Patik Izabella ötvösdi tanácsos így nyilatkozott: „A nyírturai kiruccanás az ötvösdi lakosoknak nagyon fontos volt.

Elsősorban nagyon jó volt megismerkedni új emberekkel, hasznos volt látni más hagyományokat és ami nagyon értékes volt véleményem szerint, az hogy megláttuk, mások hogyan fognak össze, annak érdekében, hogy egy szép, fejlődő faluban éljenek. Szerintem mindannyian érzékeltük azt, hogy mennyire fontos egy összetartó csapat, amelyik a közösség érdekében tevékenykedik.” A találkozás óta, Ötvösd nagy változásokon ment át. Három ügyes fiatalember, önszántából feltakarította a kultúrházuk udvarát, így a búcsúi bál barátságosabb helyszínen lett megrendezve. Ugyanakkor egy nagy csapat, kb. 30 személy fogott össze annak érdekében, hogy a temetőjüket kitisztítsák. Voltak ott fiatalok és idősek is egyaránt, ki mivel tudott, kapával, fejszével, fűnyíróval, reggeltől délutánig dolgoztak, annak érdekében, hogy temetőjüket szebbé tegyék. „Számomra hihetetlen ez a lendület és összetartás. Úgy érzem, a falubelieknek szükségük volt kimozdulni és, ami a legfontosabb szükség volt látni, hogy többet is tehetünk a közösségünkért, és nem kell megelégednünk a kevéssel. Úgy érzem, kialakult egy jó csapat, és remélem, ez a lendület megmarad.”- mondta Izabella. A testvértelepülési kapcsolat kialakítása a Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács és a magyarországi Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezetének az együttműködése révén jött létre a program Magyarország Kormánya, a Bethlen Gábor Alapítvány által és az RMDSZ támogatásával valósult meg.

                                                            

 

Bibliatábor július 10-15 között!

Joomla templates by a4joomla