Idősek Otthona

Nyírtura-Sényő Szociális Szolgáltató Központ, Nyírtura, Rákóczi utca 58.

Intézmény vezető: Vass Edit.

 

Az épület Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében, Nyírturán, a Rákóczi utca 58-szám alatt található, egy csendes zsákutcában, ahol átmenő forgalom nincs.

24 órás szolgáltatás keretében, két műszakos munkarendben gondoskodunk a napi működési feladatokról.

Intézményünk elsődleges célja, hogy biztosítsa azoknak az idős embereknek az ellátását, akik koruk, egészségi állapotuk, és/vagy szociális helyzetük miatt személyes gondoskodást nyújtó, bentlakásos ápolást, gondozást igényelnek.

Elsősorban a helyben lakó időskorúak kapnak elhelyezést nálunk, de igyekszünk elhelyezni a más településről érkezőket is, ellátási területünk kiterjed a megye minden településére, és a megyén kívülre is.

Az intézmény 28 személy teljes körű ellátásáról, ápolásáról gondoskodik, emellett biztosítja a kornak, egészségi állapotnak megfelelő fizikai, egészségügyi ellátást, mentális gondozást.

Mentálhigiénés ellátás keretében biztosítjuk az egyéni fejlesztési tervekre alapozott bánásmódot, a családi kapcsolatok fenntartásának feltételeit, hitélet gyakorlásának feltételeit, intézményen belüli társas kapcsolatok működését.

Munkatársunk szervezi a szabadidő hasznos és kulturált eltöltését, továbbá szellemi és szórakoztató programokat, konfliktus helyzetek megelőzése érdekében az egyéni és csoportos megbeszéléseket.

Az egészségügyi ellátás rendszeres orvosi vizsgálatot, ápolás-gondozást, szükség szerinti kórházi ellátást, rendeletben meghatározott gyógyszerellátást, gyógyászati segédeszközök biztosítását jelenti.

A megfelelő orvosi ellátásról heti 4 órában Dr. Márton Éva szerződött háziorvos gondoskodik. A háziorvosi vizitek teljes körű vizsgálatot biztosítanak a lakók részére, egyedi igényeket a háziorvosi rendelőben is lehet érvényesíteni.

A szakrendelésekre elkísérjük az itt élőket, erre külön biztosítunk személyzetet.

Étkeztetés: Napi 5-szöri étkezés, az ételkínálat házias, változatos és bőséges. Szükség szerint a diétás étkeztetés is megoldott. Mellé kiegészítő táplálásként ingyenesen lehetőség van MediDrink tápszereket igényelni.

Lakószobák: Összesen 14 szobával rendelkezünk. A szobák nővérhívóval vannak ellátva, a jelzések a nővérszobába futnak be. A szobák kétszemélyesek,  két szoba között egy fürdőszoba és egy közlekedő található konyharésszel és hűtővel. 2 mozgáskorlátozott szobában, 4 főt tudunk elhelyezni-.

Minden szobában található éjjeliszekrény, tv, karosszék, kisasztal, ruhásszekrény. 

Folyamatos a fűtés és melegvíz-szolgáltatás, biztosítjuk a személyi és környezeti higiénét. Gondot fordítunk a szolgáltatást igénybe vevők személyes tulajdonának védelmére, érték és vagyontárgyainak megőrzésére.

Foglalkozások: Tágas nappaliban tartjuk a napi foglalkozásokat és ünnepségeket. Szabadidős tevékenységeink közé tartoznak a nyári időszakban, szalonnasütés, bográcsozás, séta a településen. Első és hátsó teraszaink kiválóan alkalmasak pihenésre és foglalkozások tartására.

 

Az intézmény rendelkezik mosókonyhával, a ruházatot, textíliát helyben tisztítjuk és fertőtlenítjük.

Gyógyszerellátás: A helyi gyógyszertárból történik, a havi és napi gyógyszerrendelésről az intézmény gondoskodik.

Biztosított intézményünkben az ortopédiai vagy rehabilitációs szakrendelést az ellátottak számára.

A MEDIQ Direkt Kft vállalja az intézmény betegeinek sebészeti szakterülettel összefüggő ellátását.

A sebészeti szakorvos gyógyító-megelőző alapellátást végez, NEAK által nem finanszírozott formában, havonta egy alkalommal, de akár többször is, készenléti jelleggel. Ellátja az intézményből hozzá forduló személyeket, ha ellátatlanságuk az egészséget károsító, vagy a gyógyulást lassító állapotromláshoz vezetne, illetve ha a háziorvos kérésére a szakorvos bevonása növelné az ellátás biztonságát. A szolgáltató maga gondoskodik az eszközökről. Kiváló minőségű termékeket, és betegközpontú szaktanácsadást biztosít.

Fontosnak tartjuk, hogy az intézményünk családias környezetet és légkört sugározzon. A személy méltóságának tiszteletén alapuló fizikai, pszichikai, érzelmi, szociális és spirituális gondoskodást biztosítunk a ránk bízottak számára, az állapotukban elérhető legjobb életminőség érdekében. 

Segítjük őket, hogy életüknek értelmet találjanak, megőrizhessék életterüket, ápolhassák emberi kapcsolataikat.

Az intézményi jogviszonyt az intézményvezető és az ellátott külön írásos megállapodásban hozza létre.

A szolgáltatásainak igénybevételére irányuló kérelmet az intézmény vezetője, vagy az általa megbízott személy felé az alábbi elérhetőségeken lehet kezdeményezni.

 

Elérhetőségeink:

Telephelyvezető: Ballai Erika 30/377-4147

Intézményvezető: 42/531-013

Bentlakás: 06-70/601-0856

Fenntartó: 06-70/701-3280

email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

          Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Joomla templates by a4joomla