Gyűjtsük össze együtt a régi Nyírtura pillanatait!

Megsárgult fényképek, újságkivágások, képeslapok, régi amatőr videó felvételek őrzik Nyírtura történelmét. A településünkről szóló emlékképek ott lapulnak fotóalbumokban, videó kazettákon, elfelejtett asztalfiókokban, vagy éppen otthonunk falán bekeretezett képként. Óvodai- iskolai ballagások, majálisok, kirándulások, táncvizsgák, közösségi és családi élmények Nyírturán. A képek megörökítették Nyírtura utcáit, épületeit, akár a kocsmát vagy éttermet, lakóházakat, szép virágos kerteket, dolgozó nyírturaiakat, családokat, szeretteinket, gyermekeinket, akik jelenleg is nyírturaiak, vagy elszármaztak a faluból.
Ezeket az anyagokat szeretnénk összegyűjteni és közkinccsé tenni az Internet segítségével, ehhez várjuk a lakosság segítségét.

Kérjük gyűjtsék össze nekünk azokat a képeket, ami Nyírturához köthetőek! Lehet bármilyen anyag: fotó, újságcikk, videófelvétel. Mi ezeket számítógépre visszük, digitalizáljuk, szkenneljük, egyszóval a mai kor szinvonalának megfelelően megmentjük a jövő nyírturai lakosainak!

A féltett emlékeket a Polgármesteri Hivatalba kérjük leadni, melyet vigyázva és megóvva feldolgozunk, s visszaadjuk a tulajdonosának. Az átadott képekhez várunk egy rövid kis leírást, hogy mikor és hol készült, milyen eseményen, illetve kik láthatóak a képeken. Ezeket mi rendszerezzük, s kis leírással együtt Nyírtura facebook oldalára töltjük fel, ahol láthatja a nagyvilág, tovább tudják küldeni egymásnak rokonok, barátok és ismerősök.

A legérdekesebb anyagok felhasználásával helyismereti gyűjteményünket gazdagítjuk, amiből kiállítást kívánunk rendezni.

Mindenki segítségét előre is köszönjük!

TOVÁBB NYÍRTURA FACEBOOK OLDALÁRA

Joomla templates by a4joomla