Digitális átállás

Digitális átállásA műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló 2007. évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: Dtv.) előírásainak, és európai uniós kötelezettségeinknek eleget téve 2012. október végén Magyarországon elindult a digitális átállás folyamata. A hagyományos analóg földfelszíni sugárzású televíziós műsorszórás megszűnését, és ezzel egyidejűleg a digitális földfelszíni sugárzás megvalósítását jelentő digitális átállás lakossági szempontból érzékeny és az érdeklődés középpontjában álló kiemelt állami feladat. 

Az analóg földfelszíni sugárzás leállítására két ütemben, 2013. július 31-én és 2013. október 31-én kerül sor, és elsődlegesen azt a mintegy 416.000 háztartást érinti, akik kizárólag analóg földfelszíni módon televízióznak. Annak érdekében, hogy az analóg műsorszórás megszűnésének nyomán senki ne maradjon televízió nélkül, a Dtv. 44. §. (4) bekezdése, valamint ennek részletszabályait megállapító, a közszolgálati médiaszolgáltatások digitális vételének biztosítása érdekében adható állami támogatás és az azzal összefüggő adatszolgáltatás, adatkezelés rendjéről szóló 4/2013.(I.18.) NMHH rendelet (továbbiakban: Rendelet) alapján támogatásban részesíthetők a leginkább rászoruló háztartások. 

Az állami támogatás igénybevételi lehetőségével, annak menetével kapcsolatban tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Magyar Államkincstártól, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól és a helyi önkormányzatoktól kapott rászorulói adatok alapján kialakított adatbázist felhasználva a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérői az NMHH megbízása alapján az ország egész területén felkeresik a rászorulókat a jogosultság megállapítása céljából. Akit a KSH felmérői valamilyen oknál fogva nem érnek el, azok a rászorulók közvetlenül igényelhetik a támogatást az NMHH-tól. Az igénylőlap a www.digitalisatallas.hu weboldalról letölthető.

Amennyiben bárkinek bővebb információra van szüksége, akár rászoruló, akár érintett, kérjük, hogy az alábbi elérhetőségeken tájékozódjon:

Ingyenes zöldszám: 06-80/38-39-40
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Levélcím: 4001 Debrecven, Pf. 230. 
Honlap: www.digitalisatallas.hu

Aranyosné dr. Börcs Janka
főigazgató

Joomla templates by a4joomla