Befejeződőtt az Óvoda felújítása és akadálymentesítése!

Nyírtura Község Önkormányzata az Új Széchenyi Terv európai uniós és hazai forrásaiból részesült az az Észak-Alföldi Operatív Program keretein belül,
"A közszolgáltatáshoz való akadálymentes hozzáférés a nyírturai óvodában" nevű projekt megvalósítására.

2011. augusztus 20.-án került sor a felújított, akadálymentesített Óvoda átadására ahova ezután megújult, korszerű körülmények között járhatnak a nyírturai gyermekek.. Az ÉAOP-4.1.5-09-2009-0067-es számú projekt keretében az akadálymentesítés és felújítás összköltsége: 13.456.118 Ft.. Ami Európai Unió és a Magyar Állam 12.110.505 Ft támogatásával valamint az Önkormányzat által biztosított 1.345.613 Ft saját erővel valósult meg. A projekt keretein túl, önerőből valósult meg a műanyag nyílászárók cseréje, a kocsifeljáró teljes térburkolása valamint az épület alatti pince teljes renoválása.

Projekt leírása:

A tervezett projekt elsősorban a községi óvoda akadálymentesítését célozta meg. A fejlesztést megelőzően széles körű egyeztetést végeztünk a településen élő érintettek csoportjaival valamint a megyei érdekvédelmi szervezetekkel az igények minél nagyobb mértékű kiszolgálása érdekében. Ezáltal minden fogyatékossági csoport számára akadálymentesen elérhető lesz az integrált óvodai-bölcsődei közszolgáltatás. Az épület belső rekonstrukciója is teljesen időszerű volt, hiszen jelentős felújítás 30 éve nem történt az intézményben. Az épület belülről is teljesen megújult a XXI. Század követelményeinek megfelelően került kialakításra. A foglalkoztatók, előterek új festést illetve padlóburkolatot kaptak . Az illemhelyek is komplett átalakításon estek át úgy, mint a padlófűtés kialakítása, új esztétikus burkolat elkészítése, valamint az elavult vízberendezési tárgyak lecserélése.

 
 
Az akadálymentesítés jegyében, egy mozgáskorlátozott WC kialakítására is sor került, a tajékozódást pedig a felhelyezett információs táblák segítik. A külső munkálatok során kialakításra került egy mozgássérült parkoló és egy akadálymentes rámpa amely az úttól egészen a bejáratig biztosítja az intézmény biztonságos megközelítését fogyatékos embertársaink számára. Az óvoda terasza és lépcsője pedig teljesen új csúszásmentes burkolatot kapott ezzel is biztosítva a gyermekek, szülők, dolgozók biztonságát.
 
 
 
Önerőből alakítottunk ki egy belső kerítést ami szintén a kicsik biztonságát szolgálja. További terveink között szerepel az óvodaudvar helyzetének rendezése parkosítása ,mely már jelenleg is folyamatban van a gyerekeknek szánt biciklispálya kialakításával

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Nyírtura Község Önkormányzata, 4532 Nyírtura, Arany J. u. 14.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

VÁTI Magyar Regionális és Urbanisztikai Nonprofit Kft.. Észak-alföldi Területi Iroda Debrecen

4025 Debrecen, Simonffy u. 4-6.; Tel: 52/534-341; Fax: 52/534-345; Web: www.vati.hu, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Joomla templates by a4joomla