Önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás

A projekt címe: Önkormányzati utak felújítása Nyírturán

Elnyert támogatás: 29.996.997 Ft.

A projekt keretében 2 db. önkormányzati tulajdonú, belterületi utat újítottunk fel. Mindkét utca burkolata rendkívül rossz állapotban volt, a felülete töredezett, hiányos. Csapadékos időjárás esetén az utcák közlekedésre majdhogynem alkalmatlanok voltak a vízátfolyások miatt.

A 126 hrsz-ú út: A Kossuth utcát és az Arany János utcát összekötő út. A meglévő aszfalt útburkolathoz csatlakoztattunk 3.50 m szélességű útburkolatot, mindkét oldalon 1.50-1.50 m szélességű mechanikai stabilizációs padkával. A hálós repedéseknél teljes pályaszerkezet cserét hajtottunk végre.

A 271, 308 hrsz-ú út: A Dózsa György és a Táncsics utcát összekötő út, mely 310 m hosszan lett felújítva. A meglévő aszfalt útburkolatokhoz magasságilag csatlakoztattuk a 3.00 m szélességű útburkolatot, mindkét oldalon 1.00- 1.00 m szélességű mechanikai stabilizációs padkával. A meglévő rossz állapotban lévő aszfalt útcsatlakozásokat elbontottuk és helyettük új pályaszerkezetet építettünk ki. A hálós repedéseknél teljes pályaszerkezet cserét hajtottunk végre.

A beruházást követően a település két esztétikus, felújított utcával gyarapodott.

 

 

 

Joomla templates by a4joomla