Önkormányzati útfelújítás Nyírturán

A projekt címe: „a Temető utca felújítása Nyírturán”

Elnyert támogatás: 19 998 131 Ft.

Nyírtura Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében az MFP-UHK/2021-út, híd, kerékpárforgalmi létesítményépítése/felújítása-2021. pályázati felhívásra.

 Az utca teljes hosszon aszfalt burkolattal rendelkezik, azonban a csapadékvíz elvezetés több helyen nem megfelelő, így az évek során ez jelentős felfagyási károkhoz vezetett. A burkolatszélek nagymértékben töredezettek, a burkolatban több helyen kátyúk alakultak ki.  Ezt az állapotot korrigálta az önkormányzat a felújítással.

Az út szélessége eredetileg 4.0 – 4.2 m között változott, a felújítással egységesen a burkolatot 4.50 m szélességre szélesítettük. A szélesítés során az útalap zúzottkővel lett kialakítva a műszaki leírásnak megfelelően. A mélyebb oldalon szegélysort építettünk, amely elvezeti a csapadékot a mélyebb területeken található földárkokba. Azokon a szakaszokon, ahol nem volt lehetőség földárkot létesíteni, ott szikkasztó aknákat létesítettünk.

 

A beruházást követően a régi, töredezett, korszerűtlen útburkolat jelentősen javult, az eddigi balesetveszélyes állapot, ami a régi töredezett burkolat miatt állt fenn, szinte teljesen megszűnt. A beruházás környezete megszépült.

 

 

 

Joomla templates by a4joomla